Elektromos autók – Audi e-tron Quattro

Az Audi az elektromos autók nagy gyártója akar lenni 2025-re

Audi e-tron Quattro - elektromos autók

Az Audi e-tron Quattro elektromos autó – a megvalósult koncepció

A kőolajtermékek kiszorítása a közlekedésből olyan hosszú távú feladat, amelyre érdemes egy cég stratégiáját felépíteni. A zöldmarketing felhajtó erejét is kihasználva a német Audi cég azt tervezi, hogy a következő években a nyeresége nagy részét elektromos autók, digitális szolgáltatások és automata vezető rendszerek fejlesztésére fordítja, minden téren törekedve a fenntarthatósági irányelvek betartására a márka szerviz-hálózatában is.

A vállalat mérnökei már gőzerővel fejlesztik az Audi e-tron quattro modellt és persze nem elégszenek meg ennyivel. 2023-ig el akarják érni, hogy

legalább minden negyedik eladott Audi elektromos autó legyen.

Az eladási statisztikák számait ismerve ez azt jelenti, hogy legalább 450 ezer elektromos autót akarnak majd eladni évente. Ezzel akár az évi 500 ezer autó eladását tervező Tesla nagy vetélytársai is lehetnek.

A hírek szerint az Audi e-tron quattro mindenesetre 2018-ban már megvásárolható lesz. A tervek szerint 510 lóerős lesz és teljes akkumulátor töltés esetén akár 500 kilométert is meg tud majd tenni. Egyszóval lassan nálunk is fel lehet turbózni a zöld rendszámok gyártását és ideje megtanulni, hogyan lehet a nagy kapacitású akkumulátorok üzemidejét és élettartamát meghosszabbítani.

Ez lehet a válasz az emissziós botrányra

Az elektromos autók előtérbe helyezése akkor kezdődött, amikor néhány éve a Volkswagen csoport belefutott egy súlyos botrányba a fogyasztási és széndioxid kibocsátási adatok meghamisítása miatt.

A céges belső ügyeit kiszivárogtató belső források szerint az Audi a nyereség és a fejlesztési források legalább egyharmadát az elektromos autók, a digitális szolgáltatások és az automata vezető rendszerek fejlesztésére fordítja az elmúlt és a most következő években.

Az Audi Q2 kisautó sikere

audo q2 - digitális kijelzőIde kívánkozik a hír, hogy az Audi Q2 2016 óta folyó sorozatgyártása beigazolta a kisautóhoz fűzött várakozásokat. Emlékszünk rá, hogy Albert Mayer, az ingolstadti Audi-üzem igazgatója hangsúlyozta: „Egy új modell sorozatgyártásának elindítása mindig különleges esemény, és nagy kihívást jelent mind a gyár, mint az ott dolgozó emberek számára. Büszkék vagyunk rá, hogy itt, Ingolstadtban készítjük a világpiac számára az Audi Q2-t, a Q család legkisebb modelljét. Szeretném megköszönni az Audi csapatának a termelés sikeres beindítását.” Ezt kiegészítve Max Wäcker, az üzemi tanács elnökhelyettese kijelentette: „Az üzemi tanács következetesen és sikeresen dolgozott azért, hogy az Audi Q2 Ingolstadtban készüljön. Ezután még jobban kihasználjuk a fő gyáregységünk termelőkapacitását, ami nagy siker az ingolstadti Audi-dolgozók számára.”

Az új Audi Q2 világpremierje 2016-ban a Genfi Autószalonban tartották, ez volta négykarikás márka tizenharmadik modellszériája.

A kisautóról elmondható, hogy kompakt SUV a modern dizájnt magas fokú funkcionalitással ötvözi; ez az autó a mindennapi használatra éppúgy kiváló, mint szabadidős tevékenységre. Vonzerejét csak növeli az ötmillió variációban rendelhető egyedi felszereltség, valamint a csúcskategóriájú connectivity, infotainment és vezetői segédrendszerek. Az Audi Q2 kezdetben hat különböző motorral készül: a három TFSI és a három TDI motor a 85 kW (116 LE) és 140 kW (190 LE) közötti kiszámítható teljesítménytartományt öleli fel. Az új ingolstadti modell hamarosan rendelhető lesz.

A Q2 akár öt személy számára is kényelmes. Négy ajtaja nagy szögben nyílik, a körkörös kilátás kiváló, miközben a vezető és az első utas kimondottan sportos üléspozícióban foglalhat helyet. A csomagtartó 405 literes, s a hátsó ülés lehajtásával egészen 1050 literig bővíthető. Extrafelszerelésként elektromos mozgatású csomagtérajtó és három részre osztott hátsó ülés is rendelkezésre áll, utóbbi középső tagja rakodónyílásként is szolgálhat.

A jól leolvasható analóg műszerek alternatívájaként az Audi digitális kijelzőt is szerepeltet a kínálatban, amely 12,3 col átlójú kijelzőfelületén nagy felbontású, tűéles grafikákkal tájékoztat.

A teljes egészében digitális kombinált műszeregységet és a csúcsszínvonalú infotainment-rendszert egy harmadik, szintén a felsőkategóriából érkezett technika egészíti ki: a Head-up kijelző, amely a legfontosabb információkat egy üvegfelületre vetítve, közvetlenül a vezető látóterében jeleníti meg. Ezek között szerepelnek például a navigációs adatok, a pillanatnyi sebesség és különböző figyelmeztető jelzések.


Címke , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.