Információk Budapestről, Pest megyéről

Budapest kiemelkedő szerepet tölt be Magyarország életében és gazdaságában:

A főváros gazdasági központ, itt összpontosul az ország GDP-jének több mint fele, itt találhatóak a legnagyobb hazai és nemzetközi cégek, bankok, és tőzsdék. Közlekedési csomópont is nemzetközi repülőtérrel, vasútvonalakkal, és autópályákkal, ami elősegíti a kereskedelmet és a befektetéseket.

Budapest a legnépszerűbb turisztikai célpont Magyarországon, évente több millió látogatót vonz, ami jelentős bevételt termel a gazdaságnak. Ez azzal is magyarázható, hogy Bp. Magyarország szellemi és kulturális központja, itt találhatóak a legnevesebb egyetemek, kutatóintézetek, múzeumok és színházak, ami hozzájárul a humántőke fejlesztéséhez és az innovációhoz. Nevezetességnek számít a Fővárosi Állat- és Növénykert Pálmaháza

Ugyancsak kiemelkedő szereplő az ország gazdaságában és infrastruktúrájában Pest megye

Hasznos információ: Pest megye elhelyezkedése

Pest megye Magyarország középső részén található. Északról Szlovákia és Nógrád megye, keletről Heves és Jász-Nagykun-Szolnok megyék, délről Bács-Kiskun megye, nyugatról Fejér és Komárom-Esztergom megyék határolják. Székhelye Budapest, az ország fővárosa, amely azonban önálló területi egység, nem tartozik Pest megyéhez.

Pest megye Budapesttel közösen alkotja a Közép-Magyarországi Régiót. A Budapestet körülölelő Pest megye Magyarország – lakosságszámot tekintve – legnagyobb megyéje, több mint egy millió lakosával az ország népességének kb. 12%-ának ad otthont.

Pest megye területileg is a legnagyobbak közé tartozik, egész pontosan a harmadik a megyék sorában, az ország területének mintegy 7%-át foglalja el. Ez az a megye, ahol a legtöbb a legtöbb várost találhatjuk, ugyanakkor a megyének bár sok nagy települése van, de igazán nagy városa nincs.

Pest vármegye élővilága, tájegységei

A Duna és a kisebb folyók mentén jelentős ártéri ligeterdők találhatóak Pest megye területén. A hegyvidéki erdőkben gímszarvasok, őzek és vaddisznók jelentős állománya él, a Börzsönyben előfordul muflon is. Az alföldi területek jellegzetes állatai a mezei nyúl, a fogoly, a fácán és a fürj.

A természetvédelmi területek közül a megyében található a Kiskunsági Nemzeti Park 5000 hektáros része, és a Duna–Ipoly Nemzeti Park jelentős hányada.

Pest megye szerencsés helyzetének köszönhetően egyike a tájképileg legnagyobb változatosságot mutató megyéknek. A tájképi változatosság leginkább azt jelenti, hogy a Magyarországon előforduló alapvető domborzati formák – középhegységek, dombságok, síkságok – mind megtalálhatók a térségben.

  • Duna menti síkság: Vác-Pesti-Duna-völgy, Pesti-hordalékkúpsíkság, Csepeli-sík
  • Duna-Tisza közi síkvidék: Gerje-Perje-sík, Pilis-Alpári-homokhát, Kiskunsági-homokhát, Kiskunsági löszös hát
  • Mezőföld. Érd-Ercsi-hátság
  • Közép-Tisza-vidék. Jászság
  • Észak-Alföldi-hordalékkúpsíkság: Hatvani-sík, Tápió-vidék,
  • Dunazug-hegyvidék: Keleti-Gerecse, Etyeki-dombság, Zsámbéki-medence, Budai-hegyek, Tétényi-fennsík, Budaörsi- és Budakeszi-medence, Pilisi-hegyek, Pilisi-medencék
  • Visegrádi-hegység: Visegrádi-Dunakanyar, Visegrádi-hegység
  • Börzsöny: Központi-Börzsöny, Börzsönyi-medencék, Börzsönyi-peremhegység
  • Cserhát-vidék: Kosdi-dombság, Nézsa-Csővári-dombság, Galga-völgy, Ecskendi-dombság, Cserhátalja, Gödöllői-dombság, Monor-Irsai-dombság
  • Észak-Magyarországi-medencék: Alsó-Ipoly-völgy

Télikertépítés Budapesten, Pest vármegyében

Bár konkrét gazdasági tényezők befolyásolják, a télikert gyártás és építés Pest megyében és másutt Magyarországon sem olcsó beruházás, és sok tényező befolyásolja az árát. Alapesetben alapterület / négyzetméterre számolva 80 – 400 ezer forinttal lehet kalkulálni. Nagyon fontos, hogy apró módosítások is változtathatnak a végösszegen. Az építmény színe, alapanyaga, üvegezése, nyílásformái, tetőszerkezete… Ezért a télikert árlista helyett egy ingyenes ajánlatkérést ajánlunk: a fenti linkről indulva kérjen ingyenes árajánlatot tervei megvalósításához

Címke , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.