Infrapanel fűtésű irodák

mennyezeti infrapanel

Mennyezeti infrapanel fűtés irodákban

Az Első Budapesti Autókölcsönző irodáiban nemrégiben a hagyományos fűtési rendszert lecserélték infratechnológiájúra. Ez tökéletes és kiváló megoldás, az elektromos infrapanelek energiatakarékos üzemben biztosítják irodák, tárgyalók, stb. fűtését. A mennyezeti elektromos infrapanel fűtés,  mivel igen gyors reagálású termikus módszer (felfűtési idő 20 perc), így az irodát igen hamar képes felfűteni. A rendszer szabályozásának köszönhetően a fűtést az iroda életviteléhez lehet teljesen alakítani. Mivel az irodán nem állandóan „lakottak” a helyiségek, így itt is időszakos zónafűtésről beszélünk. Ugyanakkor az infrasugárzó panel természetesen képes akár teljes üzemben, azaz állandóan fűteni a kívánt irodát.

Mennyezeti infrapaneles fűtés

Nagy előnye az infra technika rendszernek az úgynevezett „munkahely effektus” ami azt jelenti, hogy nem kell az irodában a felesleges helyeket fűteni, csak az adott munkahelyet (pl: íróasztalok fölött, fénymásolók fölött, stb).

A panelek technológiájából adódóan teljesen mindegy, hogy az irodába kazettás álmennyezetet található, gipszkarton mennyezet vagy sima egyszerű burkolat. Az újgenerációs fűtőtestek bármilyen irodai környezetbe beilleszthetők mind esztétikai kinézetük miatt, mind a technológiájuk okán. A paneleket lehet szakaszosan is szerelni, ami kimondottan egy munkahely helyi fűtését teszi lehetővé. Akár központi szabályozással, akár helyi kapcsolóval, de helyi termosztáttal is vezérelhetők, igény esetén akár telefonról, mint például az autóbérléseket bonyolító diszpécserközpontban.

Alacsony villanyszámla infrafűtésnél

Az elektromos infrapanel gazdaságosan alkalmazható irodában az úgynevezett „szeméremtakaróknál”, azaz az íróasztalok belső felén. Ezt általában akkor alkalmazzuk, ha nincs szükség az iroda vagy munkahely komplett fűtésére, csak kiegészítő lokális melegítést szeretnénk. Alkalmazhatjuk alsó végtagok fűtésére, kimondottan a lábunkra irányítva.

Ebben az esetben célszerű a paneleket egyedi vezérléssel ellátni, hogy másokat ne zavarjon. Vezérlehető termosztátról vagy egyszerű sima kapcsolóról. Az utóbbi esetben csak akkor melegít, bekapcsoljuk a villanyáramot. Autókölcsönzőnk téli fűtése idején a havi villanyszámla alacsonyabb az infrapanel fűtésnek köszönhetően, mint amekkora a gázszámla volt a gázkonvektoros melegítés bármelyik hideg hónapjában

Címke , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.